Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató

 

Tisztelt Ukki Lakosok! 


Az emberiség évtizedek óta együtt él a különböző veszélyeztető tényezőkkel és azok hatásaival. Mint minden élőlény az ember is veszélyes fenyegetések sokaságának van kitéve. Meg kell tanulnunk együtt élni a veszéllyel, és megtalálni a megelőzés legjobb eszközeit. A veszélyhelyzetek felszámolásában közreműködő szervek kötelessége hogy megismertessék a lakossággal a környezetükben bekövetkező veszélyhelyzeteket és felkészítsék őket az ellenük való védekezés lehetőségeire és az irányadó magatartási szabályokra. 
A településünk külterületén található felső küszöb értékű gazdálkodó szervezetnél a tárolás és szállítás során számos olyan veszélyes anyagot használnak fel, melyek a lakosságra veszélyt jelenthetnek. A biztonsági előírások betartása ellenére is előfordulhatnak ipari balesetek, melyek veszélyhelyzetet idézhetnek elő. A lakosság számára fontos tudnivalókat, ismereteket -melyeket adott esetben Önöknek tudniuk kell-foglalja magában ez a tájékoztató és felkészítő anyag. 


Kérem Önöket a kiadványban szereplő információkat, védekezési lehetőségeket figyelmesen olvassák el, hiszen veszélyhelyzetben csak a pontos ismeretekkel rendelkezők tudnak pánikmentesen és helyesen cselekedni, másoknak segítséget nyújtani. 

 

Veszélyhelyzetben a legfontosabb a nyugodt, fegyelmezett magatartás! 

 

Komendánt Irén

Polgármester

 

 

Mi a teendő súlyos ipari baleset esetén?

 

A KIADVÁNY AZ ÖN TÁJÉKOZTATÁSÁT SZOLGÁLJA:

-      a környezetében működő veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekről,

-      a veszélyes tevékenységekről és a lehetséges veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetekről,

-      a bekövetkezett súlyos baleset elleni védekezés szabályairól.

 

 

Készítette:

a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége

 Ukk Polgármesteri Hivatal közreműködésével,

a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 megbízásából


 

Ide kattintva letöltheti a teljes tájékoztatót!